Poola käivitas piiril Valgevenega ootamatult suure sõjalise operatsiooni

Poola kaitseminister Mariusz Błaszczak ütles, et Poola käivitas sõjalise operatsiooni Valgevene piiri ääres.

„Olen otsustanud käivitada sõjalise operatsiooni koodnimega RENGAW. Sõdurite ülesandeks saab väljaõpe siin maakonnas Podlaasias ja reservi moodustamine juhuks, kui olukord Poola-Valgevene piiril halveneb. (…) Me rakendame tõhusaid ja vajalikke meetmeid agressori heidutamiseks. Poola armee on varustatud kaasaegsete relvade, moodsa varustusega ja see kõik annab tunnistust Poola armee tugevusest – jõust, millel on agressorit heidutav iseloom,” ütles Błaszczak.

Poola idapiiril osaleb operatsioonil ligi 6000 sõdurit. Selle eesmärk on allüksuste väljaõpe ja suutlikkuse demonstreerimine viivitamatult reageerida katsetele destabiliseerida olukorda piiril.

Kommentaarid
(Külastatud 2,087 korda, 1 külastust täna)