Pankrottide arv pööras Soomes kasvule

Soome statistikakeskuse andmetel esitati 2023. aasta juulis 224 pankrotiavaldust, mida on 76 võrra enam kui aasta varem samal ajal.

Pankrotiavalduse esitanud ettevõtete tööaastate arv oli kokku 858, mida on 338 tööaastat rohkem kui 2022. aasta juulis.

Viimase 12 kuu jooksul on pankrotiavaldusi esitanud ettevõtteid 22% rohkem kui eelneva 12 kuu jooksul.

Pankrotiavalduse esitanud äriühingutest 197 olid aktsiaseltsid (va elamuühistud), 18 olid füüsilised isikud ja 4 olid avatud ühingud või usaldusühingud. Ülejäänud 5 pankrotiavaldust olid seotud muudele juriidiliste vormidega nagu elamuühistud, ühingud ja aatelised ühendused.

Kõige vähem pankrotiavaldusi oli põllumajandus-, metsandus- ja kalandussektoris. Tööstuses algatati 6 pankrotti. Kõige rohkem pankrotte esitati vastavalt muudes teenindus- ja ehitusvaldkondades. Muude teenuste sektoris algatati 68 pankrotti ja ehitussektoris 61 pankrotti. Majutus- ja toitlustussektoris oli 24 pankrotti ning kaubanduses 26 pankrotti.

Muude teenuste hulka kuuluvad nt info- ja sideteenused, finants- ja kindlustustegevus, kinnisvaraalane tegevus, kutse-, teadus- ja tehnikaalane tegevus, haldus- ja tugiteenused, haridusteenused, tervishoiu- ja sotsiaalteenused ning kunsti-, meelelahutus- ja vabaajategevus.

Kommentaarid
(Külastatud 703 korda, 1 külastust täna)