Midagi on toimumas: USA kutsub kodanikud viivitamatult Valgevenest ära

USA saatkond edastas eilse esmaspäeva, 21. augusti õhtul erakorralise teate, milles kutsub kodanikud viivitamatult Valgevenest ära.

Teade oli järgmine:

Leedu valitsus sulges 18. augustil kaks Valgevene piiripunkti Tverecius/Vidzy ja Sumskas/Losha. Praegu on avatud neli piiripunkti Lavoriskes/Kotlova, Medininkai/Kamenny, Raigardas/Privalka ja Salcininkai/Beniakoni. Poola, Leedu ja Läti valitsused on teatanud, et Valgevene piiripunktide edasine sulgemine on võimalik.

Vajalikud tegevused:

Ärge reisige Valgevenesse, kuna Valgevene ametivõimud aitavad jätkuvalt kaasa Venemaa provotseerimata rünnakule Ukrainas, Venemaa suurendab sõjalisi jõude Valgevenes, kohalikke seadusi jõustatakse meelevaldselt, võimalikud on tsiviilrahutused, on kinnipidamise oht ja saatkonna piiratud tegevusvõime aidata Valgevenes elavaid või sinna reisivaid USA kodanikke.

Valgevenes viibivad USA kodanikud peaksid viivitamatult lahkuma. Kaaluge lahkumist Leedu ja Läti ülejäänud piiripunktide kaudu või lennukiga. USA kodanikel ei ole lubatud Valgevenest mööda maismaad Poolasse siseneda. Ärge minge Venemaale ega Ukrainasse.

Kommentaarid
(Külastatud 1,741 korda, 1 külastust täna)