Vilniuses peidetakse vanad bussid NATO tippkohtumise ajaks ära

Leedu pealinn teeb kõik selleks, et esitleda juuli keskel Vilniusesse saabuvatele NATO riikide juhtidele ja delegatsioonidele kaunist pilti.

Vilniuses toimub 11.-12. juulil NATO tippkohtumine, vahendab lrt.lt.

Lisaks tänavate uuendamisele ning lennujaama, tippkohtumise toimumiskoha ja vanalinna fassaadide parandamisele eemaldavad Vilniuse võimud ajutiselt ka linna ühistranspordivõrku teenindavad vanad trollibussid.

Eelkõige kaotatakse silma alt vanad Škoda bussid, mis on valmistatud endises Tšehhoslovakkias.

„NATO tippkohtumise ajal sõidavad linnas uued trollid, samas kui vanad Škoda trollid lastakse liinile ainult siis, kui on vaja planeeritud marsruute muuta või täiendada,” ütles munitsipaalettevõtte Vilniaus Viešasis Transportas (VVT, Vilniuse ühistransport) pressiesindaja Giedrė Buivydaitė.

Samal ajal saavad bussi- ja trollijuhid täiendavaid juhiseid. Buivydaitė sõnul saavad nad koolitust selle kohta, kuidas pakkuda kvaliteetset teenust eriliinidel, samuti memosid konkreetsete juhtumite või ettenägematute olukordade lahendamiseks.

Kahepäevase tippkohtumise ajal muudetakse ühistranspordi marsruute ja sõiduplaane nii, et need mööduksid liikluspiiranguga aladest. 10.-13. juuli on aga kogu ühistransport linnas tasuta. „See lahendus kompenseerib Vilniuse elanikele ja külastajatele autoliikluse piiramisest põhjustatud ebamugavused,” ütles Buivydaitė.

Teatavad liikluspiirangud kehtivad 7.-13. juulini. Need keskenduvad kolmele tsoonile: vanalinn, Gedimino puiestee ja Upės’i tänav; linna lääneosas asuv Litexpo kongressikeskuse ümbrus; ja Vilniuse lennujaama ümbrus.

Tippkohtumise peamise toimumispaiga Litexpo keskuse ümbrus suletakse 7.-12. juulini volitamata juurdepääsuks. Samal ajal pääseb vanalinna 10.-13. juulini ainult jalgsi.

Lisateavet NATO tippkohtumise ajal toimuvate liikluspiirangute kohta leiab siit.

Kommentaarid
(Külastatud 594 korda, 1 külastust täna)