VIDEO: Wagneri moonalaod on varustusest lookas – kas jutt puudusest oli bluff?

Sotsiaalmeedias on avaldatud video vene Wagneri sõjalise grupeeringu moonaladudest Volonežis, mis on varustusest lookas.

Vene sõjablogijad on selle põhjal välja arvutanud varustuse hulga ja märgivad, et Wagneril poleks tohtinud mingit puudust olla. See läheb vastuollu Wagneri kurtmisega moonapuudusest.

Kommentaarides märgitakse, et jutt Wagneri moonapuudusest oli ilmselt bluff. Nüüd mõistatakse, kellele ja miks see bluff kasulik võis olla. Ning kaheldakse, kas Wagneri puhul üldse miski tõele vastab, mis välja paistab ja millest avalikult räägitakse.

Venemaal on seoses Wagneriga väga palju salapärast. Küsitakse, kas nn mäss oli üldse mäss, või hoopis operatsioon millegi varjamiseks. Ja kui, siis mille varjamiseks. Usutavaks ei peeta seda, et Wagneri kolonn suutis takistamatult läbi Venemaa Moskva peale sõita. Imestama paneb ka see, et Wagner kõigist kahtlustustest ja süüdistustest vabastati.

Juba varem imestati, kuidas lastakse Wagneri juhil Jevgeni Progožinil vabalt Vene sõjalist juhtkonda kritiseerida, samas kui nö tavainimesi ähvardas selle eest vanglakartistus. Spekuleeritakse, et Prigožini ja Wagneri tegevuse varjus viib president Vladimir Putin riigis läbi puhastust, et vabaneda oma vastastest.

Video on siin:

Kommentaarid
(Külastatud 788 korda, 1 külastust täna)