Venemaal toimuvad muutused: Ukraina vägede üldjuht vahetati välja

Vene president Vladimir Putin vabastas ametist Ukraina-vastase sõja eest vastutava kõrgeima kindrali, mis tähendab puhastustööd pärast juuni lõpus toimunud Wagneri riigipöördekatset.

67-aastane kindral Valeri Gerassimov (pildil esiplaanil) tagandati Ukraina vägede ülema kohalt vähem kui kuus kuud pärast ametisse nimetamist. Tema asemele on pandud kindralpolkovnik Mihhail Teplinski (pildil Gerassimovi selja taga), teatab Venemaa meedia.

Putini karm samm – mida pole ametlikult kinnitatud – on viimane pööre tema peaaegu 17 kuud kestnud sissetungi ajal Ukrainasse, vahendab Daily Mail.

Sõja ajal on Putin vallandanud mitu liidrit, sealhulgas kindralpolkovnik Mihhail Mizintsevi, tuntud ka kui „Mariupoli lihunik”, samuti kindral Rustam Muradovi, kes oli selle aasta alguses Ukraina Vuhledari veresauna taga.

Gerassimov jääb kindralstaabi ülemana juhtima Venemaa relvajõude, kuid üldine vastutus sõja eest lasub nüüd 54-aastasel Teplinskiil, riigi õhudessantvägede komandöril, vahendab The Moscow Times, viidates sõjaväega seotud Z- kanalile.

Teplinski nimetati eelmise, 2022. aasta suvel Venemaa dessantvägede ülema ametikohale. Teda peetakse Venemaa üheks võimekamaks väejuhiks.

Kommentaarid
(Külastatud 926 korda, 1 külastust täna)