Vene endine president: Ukraina ründas Vene tuumajaama, Venemaa võib rünnata vastu tuumajaamu Ukrainas või Ida-Euroopas

Venemaa võib rünnata Ukrainas ja Ida-Euroopas asuvaid tuumaelektrijaamu, et maksta kätte rünnaku eest Venemaa tuumajaamale, ütleb Venemaa endine president, praegune julgeolekunõukogu aseesimees Dmitri Medvedjev.

Medvedjevi kommentaare kajastavad teiste hulgas Venemaa riiklik uudisteagentuur TASS, väljaanne Ukrainska Pravda ja Telegrami kanal Mash.

TASS-i andmetel on täna pühapäeval, 9. juulil mitmes Telegrami kanalis avaldatud info, milles väidetakse, et Ukraina väed korraldasid raketirünnaku Lääne-Venemaal asuvale Smolenski tuumajaamale.

Ametlik teave selle kohta puudub.

Medvedjev märkis pühapäeva õhtul oma Telegrami kanalis, et kui peaks selguma, et väidetav rünnak on Ukraina relvajõudude operatsioon, on Venemaa sunnitud kaaluma stsenaariumi, mille kohaselt ta ründab vastu.

Medvedjevi sõnul võib Venemaa vastata rünnakuga kolmele Ukraina tuumajaamale ja mujal Ida-Euroopas asuvatele tuumajaamadele. Oma sissekandes nimetab ta Lõuna-Ukraina, Rivne ja Hmelnõtski tuumaelektrijaamu. Ida-Euroopa tuumajaamade asukohti ta täpsemalt ei täpsustanud.

„Häbeneda pole midagi,” kirjutas Medvedjev.

Mash väidab, et Ukraina relvajõud korraldasid raketirünnaku Kaluuga oblastis asuvale Smolenski tuumajaamale ja sõjaväelennuväljale. Infokanali teatel toimus rünnak brittide Storm Shadow rakettidega, mille Ukraina on relvaabina saanud. Medvedjev mainib oma postituses „NATO rakette”.

Mashi väitel rünnak ei õnnestunud, kuid Brjanski oblastis Bõtoši küla kohal tulistati alla kaks raketti. Brjanski oblasti kuberner Aleksandr Bogomaz väitis pühapäeva pärastlõunal, et üks kinnipüütud rakettidest kukkus alla Bõtošis ja hävitas kohaliku saeveski.

Asjatundjate väitel polnud Smolenski tuumaelektrijaama lähedal plahvatanud Ukraina rakett siiski Storm Shadow. Ukraina relvajõud kasutasid väidetavalt ümberehitatud Nõukogude õhutõrjeraketti. Tõenäoliselt oli tegemist raketiga S-200, mida on modifitseeritud maapealsete sihtmärkide tabamiseks.

Siin on video asja kohta:

Kommentaarid
(Külastatud 1,298 korda, 1 külastust täna)