USA luure: Ukraina on murdnud läbi Vene kaitseliini riigi lõunaosas

Ukraina väed alustasid eile Zaporižja oblastis ulatuslikku vastupealetungi. USA luure andmetele tuginev mõttekoda Institute for the Study of War (ISW) kirjutab sellest oma viimases olukorra ülevaates.

ISW andmetel näivad Ukraina väed olevat murdnud Venemaa esimese kaitseliini Orihivist lõuna pool. Tuvastatud geograafilise asukohaga kaadrite põhjal näib, et Ukraina suutis Robotõne külast umbes 2,5 kilomeetrit idas edasi liikuda, enne kui Venemaa suutis Ukraina edasitungi peatada.

ISW hinnangul on vaenlase esimese kaitseliini läbimurdmine taktikaliselt keeruline, kuna vaenlane on tavaliselt oma kaitsesse panustanud kõige rohkem jõude. Mõttekoja hinnangul mõjutab Ukraina edu see, et tal on õnnestunud oma jõude Zaporižja piirkonnas roteerida. Samas on venelased pidanud pikka aega hakkama saama ilma märkimisväärsete abivägedeta.

Kommentaarid
(Külastatud 1,102 korda, 1 külastust täna)