Ungari peaminister: sõda tuleks lõpetada

NATO tippkohtumisel Vilniuses osalenud Ungari peaminister Viktor Orbán ütles, et sõda tuleks võimalikult kiiresti lõpetada.

Orbán ütles, et tippkohtumise peamine teema oli Vene-Ukraina sõda. Ungari positsioon püsib muutumatu: sellele asemel, et Ukrainale relvi tarnida, tuleks tagada rahu. Relvarahu on hädavajalik ja sõja asemel tuleks võimalik kiiresti alustada rahuläbirääkimisi.

Ungari seisukoht on selge: kuivõrd sõda käib naabruses ja kümned tuhanded ungarlased on vahetus ohus, sest Taga-Karpaatias elavad ungarlased, siis leiab Ungari, et NATO peaks oma positsiooni muutma. NATO on sõjaline kaitseliit, see loodi liikmesriikide kaitseks, mitte selleks, et viia läbi sõjalisi operatsiooni teistes riikides.

Läbirääkimiste alustamisega kattub Ungari positsioon NATO omaga, kuna NATO ei saada sõjaväelasi, ei saada relvi ja ei koolita välja teiste riikide sõjaväelasi. Selle asemel tugevdab NATO oma liikmesriikide sõjalist võimekust. See on vajalik ja õige ning Ungari toetab seda, ütles Orbán.

Kommentaarid
(Külastatud 566 korda, 1 külastust täna)