Üllatav avaldus: Ukraina endine presidendi nõunik Wagneri vastu võitluses Lääne abile suuri lootusi ei pane

Wagneri-vastases võitluses Lääne abile pole mõtet suuri lootusi panna, ütles teemat kommenteerides Ukraina presidendi endine nõunik Oleksi Arestovõtš.

Arestovõtš ütles seda saates Feigin Live.

Saatejuht Mark Feigin ütles, et ta ei saa aru, mis mäng seoses wagneriga käib. Wagneri võitlejad läksid Valgevenesse ja siis teatas Wagneri juht Jevgeni Prigožin et nad liiguvad edasi Aafrikasse. Et Valgevene on justkui koht, kus tehakse peatus teel Aafrikasse.

Feigin küsis, kas Lääs reageerib kuidagi Wagneri aktiivsusele. Selle peale ütles Arestovõtš, et ta ei loodaks seoses Wagneriga Lääne abile.

Arestovõtš ütles, et prantslased andsid neile ära Kesk-Aafrika Vabariigi ja seda kiiremini, kui keegi oleks osanud ette kujutada. Seetõttu tema sõna Lääs mingis abi või sekkumise kontekstis ei kasutaks.

Küll aga juhtis Arestovõtš tähelepanu sellele, et ükskõik, mida Wagner avalikult räägib, on käimas sõjalised ettevalmistused millekski ning pole teada, mida nad edasi teevad, milliseid ülesandeid täidavad. Tema väitel on Poola ja Leedu juba teinud ettevalmistusi ning suunanud mehhaniseeritud üksused piiri tugevdamiseks.

Arestovõtš ütles, et sõjas ei saa uskuda, mida räägitakse millegi võimatuse või mõttetuse kohta. Ajalugu näitab, et sõjad said alguse kõige võimatumates ja ebaloogilisemates kohtades ja olukordades. Seetõttu Poola ja Leedu valmistuvad ning teevad seda tõsiselt. Pole teada, kas kavas on hõivata Suwalki koridor või midagi muud, seega tuleb alati valmis olla kõige hullemaks stsenaariumiks. Praegu pole teada, mis Wagneril koos Valgevene vägedega plaanis on.

Kommentaarid
(Külastatud 805 korda, 1 külastust täna)