Türgi president: Rootsi pole teinud piisavalt, et NATO-sse pääseda

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan rääkis täna pühapäeval, 9. juulil telefoni teel USA presidendi Joe Bideniga, teatas Türgi presidendi kantselei Reutersile.

Türgi väitel oli arutelu teemaks Rootsi NATO liikmelisus. Erdoğani sõnul on Rootsi astunud samme õiges suunas, võttes vastu uue terrorismivastase seadusandluse, kuid nendest sammudest ei piisa, kui PKK liikmed veel Rootsis meeleavaldusi korraldavad.

Rootsil ei õnnestunud neljapäeval toimunud välisministrite kohtumisel veenda Türgit lõpetama vastuseisu Rootsi NATO liikmelisusele. Türgi nõudis Rootsilt täiendavaid terrorismivastaseid meetmeid.

Biden ja Erdoğan kohtuvad seoses NATO tippkohtumisega Vilniuses.

Türgi tõlgenduse kohaselt käitub Rootsi liiga leebelt PKK ja tuntud Erdoğani kriitiku Fethullah Güleni juhitud liikumise suhtes. PKK on Rootsis määratletud kui terroriorganisatsioon, kuid Güleni liikumine mitte. Kahe riigi suhteid on veelgi teravdanud intsidendid, mille käigus Stockholmis põletati pühakirju Koraane.

Kommentaarid
(Külastatud 304 korda, 1 külastust täna)