Soome peakonsulaat Peterburis lõpetab klientide teenindamise 1. septembril

Tänavuse, 2023. aasta 6. juulil teatas Venemaa Soome peakonsulaadi Peterburis sulgemisest alates 1. oktoobrist 2023. Seoses sellega on peakonsulaadi klienditeenindus alates 1. septembrist 2023 suletud.

Soome viisa- ja elamisloa taotlusi ei võeta vastu viisakeskuse VFS (Visa Facilitation Services Global) kontoris Peterburis alates 1. augustist 2023. Ressursilistel põhjustel ei saa 1. augustist 31. augustini 2023 vastu võtta Soome viisa- ja elamisloataotlusi Moskva saatkonnas ega üheski VFS kontoris Venemaal. Enne 1. augustit 2023 esitatud taotlusi menetletakse tavapäraselt.

Alates 1. septembrist 2023 tegeleb Soome suursaatkond Moskvas ka Peterburi konsulaar- ja immigratsiooniküsimustega. Abivajajate soomlaste abistamise ning passi- ja notariküsimustega hakatakse sellest ajast Moskva saatkonnas tegelema.

Võimaluse kohta esitada viisa või elamisloa taotlus VFS-i kontoris Peterburis alates 1. septembrist 2023 teatatakse hiljem.

Kommentaarid
(Külastatud 126 korda, 2 külastust täna)