Soome jätkab Vene kodanike reisipiirangutega

Soome jätkab valitsuse poolt 6. juulil 2023 tehtud põhimõttelise otsusega reisipiiranguid Vene Föderatsiooni kodanikele. Venemaa kodanike vähem oluline reisimine Soome ja läbi Soome ülejäänud Schengeni alasse jääb esialgu piiratuks. Samal ajal karmistatakse piiranguid ärireisijatele, kinnisvaraomanikele ja üliõpilastele.

Ärireisijatel lubatakse edaspidi sõita vaid Soome, st keelatakse transiit teistesse riikidesse. Lisaks peab ärireisijatel olema tulevikus välja toodud vajadus Soomes isiklikult asju ajada. Kinnisvaraomanike puhul on samuti nõutav isikliku kohaloleku vajadus. Edaspidi lubatakse üliõpilastel osaleda ainult kraadiõppes või kraadiõppe osana nt vahetusõppes, mitte nt rahvaülikoolide kursustel.

Valitsus kinnitab põhimõttelise otsusega juhised, mida võetakse arvesse Venemaa kodanike riiki sisenemise tingimuste hindamisel, viisade väljastamisel ja viisa kehtivustingimuste hindamisel. Viisade väljastamise piirangute täitmise eest vastutab Välisministeerium ja piiriületuse eest piirivalve.

Käesolev põhimõtteline otsus uuendab valitsuse 29. septembril 2022 välja antud põhimõttelist otsust. Uued piirangud jõustuvad 10. juulil 2023 kell 00:00 ja kehtivad kuni edasise teatamiseni.

Kommentaarid
(Külastatud 823 korda, 1 külastust täna)