Põhjamaad võtsid kohustuse Ukraina toetamiseks

Põhjamaad valmistuvad oma 12. juulil 2023 välja antud ühisdeklaratsioonis toetama Ukrainat ja selle julgeolekut pikemas perspektiivis, lähtudes täna Ukrainale G7 riikide (Suurbritannia, Itaalia, Jaapan, Kanada, Prantsusmaa, Saksamaa, Ameerika Ühendriigid) antud julgeolekugarantiidest.

Põhjamaad väljendavad oma rahulolu G7 deklaratsiooni üle ja valmistuvad omalt poolt tagama oma pikaajalist toetust Ukraina vajadustele. See sisaldab muu hulgas kaitsevahendite tarneid, Ukraina vägede väljaõpet ja riigi kriisitaluvuse tugevdamist.

Praegu ettevalmistatavate kohustuste eesmärk on maikuus välja antud Ukraina-Põhjamaade ühisdeklaratsiooni elluviimine. Põhjamaad kohustuvad pikas perspektiivis toetama Ukraina julgeolekut laialdaselt.

Kommentaarid
(Külastatud 520 korda, 1 külastust täna)