Avastus: Helsingi kesklinna luksuskaupade pood rikub seadust

Helsingi kesklinnas luksuskaupu, näiteks kotte müüvas Louis Vuittoni kaupluses pole hinnad klientidele näha, räägib Iltalehti lugeja. Selle asemel peab klient küsima toote hinda iga toote kohta eraldi.

Soome seadused näevad ette, et ettevõttel on kohustus esitada kauba või teenuse hind. Toote hind peab olema märgitud nii selgelt, et tarbija ei saaks eksida toote või pakendi suhtes. Märgistus peab olema piisavalt suur ja tarbijale hästi nähtav. Hinnasilt tuleb asetada kaubale, selle kaanele või eraldi kauba juurde. Teise võimalusena võib panna hinna hinnatabelisse või sarnaselt kauba lähedale.

Louis Vuittoni tegevusest on kevade jooksul teatatud piirkondlikule valitsusasutusele (AVI).

Lõuna-Soome piirkondliku valitsusasutuse inspektor Antti Manninen kinnitab, et AVI on saanud asja kohta teate. Mannineni sõnul saadeti 30. mail Louis Vuittonile informatiivne kiri, milles juhendatakse äri õiguspärast ja seadusega nõutavat hinnamärgistamise tava.

Kui hoiatust ei järgita, on järgmised meetmed suuline hoiatus, kirjalik hoiatus ja rahatrahv.

Louis Vuitton pole oma tegevust muutnud. Iltalehti käis reedel poes kohapeal ning ühegi toote hinda ei paistnud.

Manninen nendib, et tema enda kogemuse järgi võivad luksuskaupade poed olla tõrksad hindu näitama. Hinnad on justkui peidetud ja neid tuleb leti tagant küsida.

Võib-olla tahetakse saata sõnum, et see pole sooduspood, mõtiskleb Manninen.

Samas rõhutab Manninen, et kõikidele ettevõtetele kehtivad ühtsed reeglid ning pole erandeid, millega hinnamärgistamise regulatsioonist mööda hiilida.

Kommentaarid
(Külastatud 1,974 korda, 1 külastust täna)