Vene sõjalennukid aktiviseerusid Soome lahel ja Läänemerel, Briti, Soome ja Rootsi õhujõud sekkusid

Vene sõjalennukid aktiviseerusid kahel viimasel päeval Soome lahel ja Läänemerel, nii et Briti, Soome ja Rootsi õhujõud pidid sekkuma.

Eile neljapäeval, 8. juunil tegid tuvastuslennu Briti õhujõudude lennukid Eurofighter Typhoon ja Rootsi õhujõudude lennukid Saab Gripen.

Lennukid sõitsid tuvastama Vene õhujõudude lennukeid IL20 (NATO tähis COOT A, luurelennuk) ja Su-27 (FLANKER B, hävitaja), mis lendasid NATO ja Rootsi õhuruumi lähedal.

Täna reedel, 9. juunil tegid Briti hävitajad tuvastuslennu taas Soome lahe ja Läänemere kohal, kus lendasid Vene õhujõudude transpordilennukid Antonov An-12 (Cub), Antonov An-72 (Coaler), kaks strateegilist pommitajat Tupolev Tu-22M (Backfire) kaks hävitajat Su-30SM (Flanker H).

Vene lennukid lendasid Peterburi suunast Kaliningradi poole.

Viimase tuvastuslennu ajal ühinesid Briti Typhoon’idega Soome õhujõudude hävitajad F-18, mis saatsid Vene lennukeid Soome lahe kohal, andes hiljem ülesande edasi Rootsi õhujõudude Gripenidele. Portugali ja Rumeenia lennukid F-16, mis baseeruvad Leedus Šiauliai lennuväebaasis, saadeti samuti saatma Venemaa lennukeid, kui need läbisid Läti ja Leedu õhuruumi edasi lõuna suunas, vahendab Briti õhujõud.

NATO viib praegu läbi mereväe operatsiooni Läänemerel osana õppusest BALTOPS, mitmetest NATO õppustest ja ootuspäraselt on Venemaa lennukid kogu aeg liitlaste laevu jälginud. Briti õhujõudude üksus 140 EAW on praegu paigutatud Eestisse Ämari lennubaasi, et täita NATO Balti õhuturbemissiooni.

Kommentaarid
(Külastatud 4,037 korda, 1 külastust täna)