USA valmistub sõjaks Venemaaga, ohus on NATO idapoolsed riigid

USA valmistub sõjaks Venemaaga ja eriti suures ohus on NATO idapoolsed riigid, leiab USA mõjukas senaator Lindsey Graham.

Graham edastas sotsiaalmeedias järgmise sõnumi:

Graham-Blumenthali resolutsioon:

1⃣ nõustub, et Venemaa Föderatsiooni taktikaliste tuumarelvade paigutamine Valgevene Vabariigi piiresse on oht Ukrainale ja NATO liikmesriikidele.

2⃣ Vaatab mis tahes taktikalise tuumarelva kasutamist Venemaa Föderatsiooni, Valgevene Vabariigi või nende volitatud esindajate poolt või tuumarajatise hävitamist, mis levitab radioaktiivseid saasteaineid NATO territooriumile, põhjustades olulist kahju inimeludele kui rünnakut NATO vastu, mis nõuab viivitamatut reageerimist, sealhulgas Põhja-Atlandi lepingu artikli V rakendamist.

3⃣ nõuab tungivalt, et USA praegune valitsus konsulteeriks NATO juhtide ja teiste Euroopa partneritega, et töötada välja kõikehõlmav reaktsioon, et minimeerida ohtu tsiviilelanikele ning koordineerida diplomaatilist ja sõjalist reageerimist vastavalt olukorrale.

Kommentaarid
(Külastatud 2,626 korda, 1 külastust täna)