Soomes rünnati naist päise päeva ajal – naine suri

Naise vägivaldne surm eilse esmaspäeva, 26. juuni õhtul otse Kuopio kesklinnas vapustab kohalikke elanikke.

Vägivallategu pandi toime pärast kella kuut õhtul raekoja juures muruplatsil. Häirekeskusele teatati juhtunust pärast kella 18.15. 30-aastane naine suri saadud vigastustesse hiljem samal õhtul. Politsei uurib juhtumit kui tapmist, vahendab Iltalehti.

Sellised juhtumid panevad alati mõtlema, kas tõesti pole muud lahendust kui vägivaldne lõpp, arvab teisipäeval otse sündmuskoha lähedal asuvas taksopeatuses klienti oodanud taksojuht.

Teine Iltalehti teisipäeval intervjueeritud mees räägib, et läks esmaspäeva õhtul sündmuskoha kõrval asuvasse kioskisse kohvi jooma. Tema saabudes oli politsei ala ja ristmiku juba lintide ja sõidukitega piiranud.

Sinna olid kogunenud teised pealtnägijad. Taksod ja bussid ei saanud mehe sõnul sisse piiratud ristmikult läbi sõita. Mees jätkas teekonda mööda sündmuskoha lähedal asuvat tänavat. „Politsei otsis seal midagi,” ütleb mees.

Arvatava kurjategija ega teo toimepanemise viisi kohta pole politsei veel midagi rohkem öelnud. Politsei teatel on inimesi kinni võetud, kuid kriminaalkomissar Janne Heikkinen ei täpsusta kinnivõtmiste arvu. Heikkineni sõnul ei kahtlusta politsei, et juhtumiga oleks seotud alaealised.

Kioskis kohvi joonud mees räägib, et kohati on igapäevaelu olnud rahutu Kuopio keskväljaku raekoja-poolses otsas ning sündmuskoha kõrval Tulliportinkatu ja Haapaniemimenkatu ristmiku ümbruses.

Isegi päeval on selline segadus. Vahel on mõelnud, kas keskuses peaks rohkem turvatöötajaid olema, räägib mees.

Kuigi esmaspäevane sündmus on šokeeriv, ei muuda see mehe ettekujutust Kuopio turvalisusest. Jah, Kuopio on endiselt turvaline linn. Täiesti kõrvalised isikud langevad siin harva kuriteo ohvriks, mõtiskleb mees.

Piirkonna muutumist rahutumaks on märgatud ka taksopeatuse juures. „Õnneks jõuavad turvatöötajad ja vajadusel ka politsei kiiresti kohale, ütleb taksojuht. Kuopio keskus on aga tema hinnangul endiselt turvaline. Siin käib ka palju lapsi. Kui nendega vaid midagi ei juhtuks, lisab ta.

Kommentaarid
(Külastatud 1,691 korda, 1 külastust täna)