Soomes on suvemajade hinnad languses – selline on keskmine hind praegu

Tänavuse aasta jooksul on suvilate müügi keskmine hind eelmise aastaga võrreldes veidi langenud. Asi selgub kinnisvara vahendajate keskliidu (KVKL) teatest.

Tänavu jaanuarist maini toimunud suvilamüügi keskmine hind on liidu järgi olnud 125 000 euro ringis, eelmisel aastal aga 128 000. Kõrgeim keskmine hind oli 134 000 eurot pandeemia-aastal 2021. Kuigi keskmine hind on tippaastatest veidi langenud, on see siiski kõrgem kui pandeemia-eelsetel aastatel, vahendab Iltalehti.

Suve lähenedes suvilatega kauplemine tavaliselt hoogustub ning ka vanemad puhke- ja aiamajakesed lähevad paremini kaubaks. Mais tehti aga tehinguid 11 protsenti vähem kui eelmisel aastal samal ajal. Kõige rohkem suvilaid müüdi Uusimaal, Edela-Soomes, Pirkanmaal ja Lõuna-Savos.

Puhkemajade hinnatase on koos üldise turuolukorraga veidi langenud koroona-aastate tasemelt, kuid muidu hinnatasemes suuri muutusi pole, ütles KVKLi tegevjuht Tuomas Viljamaa pressiteates.

Kommentaarid
(Külastatud 5,583 korda, 1 külastust täna)