Soome taksofirma tegevus Tallinnas jäi üürikeseks

Tallinnas tegutsenud Soome taksofirma lugu jäi üürikeseks. Aastavahetusel alustanud taksofirmal pole praegu ainsatki juhti ja selle autod on seisnud juba pikalt.

Tegemist on eelmise, 2022. aasta sügisel Tallinnas registreeritud Ylitaloest nimelise taksofirmaga, mille omanikeks on võrdsetes osades Matti Ylitalo ja Ari Pesonen. Ylitalol on Soomes Pirkanmaal taksofirma Ylitalo Yhtiöt ja Pesonen elab Eestis, kus tal on muuhulgas olnud mullivanne valmistav firma, vahendab Iltalehti.

Tallinnas Ylitaloesti taksot sõitnud Jukka Talvitie ütleb, et lõpetas sõidu juba veebruaris, kui sai aru, et operatsioon ei saa olla tulus. Ta ütleb, et soomlane olemine ei ole Eestis müügiargument, kuigi Soomes võidakse nii arvata.

Turundusse oleks pidanud tõsiselt investeerima, aga seda ei juhtunud. Keegi ilmselt kujutas ette, et Tallinna tulevad soomlased hakkavad kohe kuumalt helistama, aga seda muidugi ei juhtunud, räägib Talvitie. Ja kui sõite polnud, siis polnud ka juhte.

Talvitie sõnul said Soome taksode probleemid alguse kohe sellest, et Ylitaloesti autosid ei lastud Tallinna sadamasse, kus vähemalt nädalavahetustel on Tallinna parima teenistusega taksopeatus.

Kui ma ühe kliendi Tallinna sadamasse sõidutasin, tuli sinna kohe kakskümmend vene autojuhti. Nad hüppasid kapoti peale ja karjusid täiest kõrist. Ma nii väga ei kartnud, sest tean kohalikke kombeid, aga kliendid küll, räägib Talvitie.

Kommentaarid
(Külastatud 1,134 korda, 1 külastust täna)