Ligi sadat tuhandet Helsingi elanikku ootab suur üüritõus

Helsingi linna kinnisvarafirma Helsingin kaupungin asunnot ehk Heka on öelnud, et plaanib oma korterite üüritõusu üle kümne protsendi.

Linnale kuuluv Heka on ligikaudu 53 000 korteri ja enam kui 92 000 elanikuga Soome suurim üürileandja, vahendab Yle.

Üüri tõstmise kavatsus on tekitanud elanikes šokki ja hirmu: paljud Ylega ühendust võtnud on küsinud, kas Helsingis on elamine enam taskukohane isegi riigitoetusega korterites.

Kinnisvarafirma tegevjuht Jaana Närö ütles, et hinnatõus on keskmiselt ilmselt üle kümne protsendi. Järgmise aasta eelarve koostamine on pooleli. Üüritasandussüsteem tähendab, et mõne inimese üür tõuseb alla kümne, teisel üle kümne protsendi.

Närö tunnistas, et inimesed, kel pole raha üüri maksta, peavad võibolla Helsingist ära kolima. Ta tunnistab, et Helsingis või mujal Helsingi ümbruses pole odavamat alternatiivi, nii et sellisel juhul tuleks kolida mujale Soome. „See ei ole meie tahe, kuid oleme selle olukorra pärast tõsiselt mures,” ütles Närö.

Kommentaarid
(Külastatud 4,714 korda, 1 külastust täna)