Euroopa Liidu abi Ukrainale püsib tugev

EL-i riigid mõistsid teravalt hukka Venemaa agressioonisõja Ukraina vastu ning kinnitasid, et EL-i vankumatu toetus Ukrainale jätkub seni, kuni see on vajalik. Neljapäeval, 29. juunil Brüsselis alanud Euroopa Ülemkogu kohtumise raames toimus ka videokonverents Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskiga.

„Oluline on jätkata ja veelgi suurendada toetust Ukrainale. See on ka tugev sõnum president Putinile, et ta ei saa sõda võita. Toetame Ukrainat nii kaua kui vaja,” ütles Soome peaminister Petteri Orpo.

EL-i liidrid rõhutasid Ukraina sõjalise ja majandusliku toetamise jätkamist ning Venemaa vastutusele võtmist ebaseadusliku agressioonisõja eest. Kohtumisel arutati ka hetkeolukorda Venemaal.

Euroopa Ülemkogu soovib tugevdada Euroopa kaitsesektorit, edendades laskemoona ja rakettide tarnimist ning ühishankeid. Komisjonil palutakse tungivalt teha ettepanek Euroopa kaitseinvesteeringute programmi kohta.

EL-i riikide juhid arutasid NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga ka julgeoleku olukorda Euroopas. Peaminister Orpo ütles, et Soome toetab tugevalt EL-i ja NATO koostöö edendamist. Peaminister rõhutas ka Soome tugevat toetust Rootsi NATO-liikmesuse viivitamatule realiseerimisele.

Euroopa Ülemkogu jätkub reedel muu hulgas migratsiooniteemalise aruteluga.

Kommentaarid
(Külastatud 112 korda, 1 külastust täna)