Venemaa piirialal moodustatakse omakaitse üksusi

Venemaa piiriäärse Belgorodi oblasti kuberner Vjatšeslav Gladkov ütles, et juriidiliselt tuleb lahendada omakaitse üksuste relvastamise küsimus.

„Meil on need olemas (omakaitse üksused). Peaaegu 3 tuhat inimest, piiri ääres seitse pataljoni. Nad on väljaõppel alates eelmise aasta novembrist. Need on juba lahinguvalmis üksused, vormiriietuses, varustus on kaasa antud. Asi, mis ei ole veel vastavalt kehtivale seadusandlusele lahendatud, on relvastuse teema,” rääkis kuberner.

Ta lisas, et Graivoroni rajooni territooriumile tungimise ajal ei kasutatud Ukraina diversantide vastu omakaitse jõude. „Sõjaväelasi oli piisavalt ja see küsimus ei vajanud lahendamist, kuid nüüd otsime juriidilisi aluseid (omakaitse relvastamiseks), et vajadusel vaenlane tagasi tõrjuda,” rõhutas kuberner.

Kommentaarid
(Külastatud 1,704 korda, 4 külastust täna)