USA luure imestab, kas kaks Vene palgasõdurite juhti otsustavad tõesti Ukrainas toimuva üle

USA sõjaväeluure andmetele tuginev Ukraina sõda jälgiv Institute for the Study of War (Sõjauuringute Instituut, ISW) imestab kahe palgasõdurite üksuse juhi, Wagneri grupeeringu Jevgeni Prigožini ja Ahmati grupeeringu Ramzan Kadõrovi otsustusõiguse üle Bahmuti lahingus.

Prigožin on taotlenud, et Kadõrovi tšetšeeni väed võtaksid järgmisel nädalal üle tegevuse Bahmutis. ISW märgib, kas need mehed saavad tõesti asja otsustada, ilma et Vene sõjaväelased selles sõna võtaksid.

ISW hinnangul on Prigožini ettepanek kaval samm, kuna Prigožin on soovinud end näidata Bahmutis ainsa tegutsejana, jättes kõrvale Vene armee dessantväelased (VDV), mis kaitsevad Bahmuti rinnet lõunas ja põhjas. Ühtlasi üritatakse vältida Soledaris juhtunut, kus Wagneri edu kirjutas hiljem oma nimele Vene armee väejuhatus.

Wagneri väed üritavad päästa oma mainet juhuks, kui Bahmuti ei õnnestu täielikult vallutada. Prigožin on süüdistanud Vene armeed laskemoona puudumises.

Kui Ahmatil aga ei lasta Wagnerit välja vahetada, saavad nad öelda, et nad oleksid Bahmuti hetkega üle võtnud, nagu Kadõrov on ähvardanud.

ISW teatel puuduvad Vene armeel reservid, mis võiksid lubada Bahmutis tugeva pealetungi jätkamist. Ahmati väed on rindel laiali hajutatud, nii et nende võitlusvõime on praegu küsitav, väidab ISW.

Kommentaarid
(Külastatud 825 korda, 3 külastust täna)