Ungari peaminister: Vaestel ukrainlastel pole võidu võimalust

Ungari peaminister Viktor Orbán, kes on olnud üks väheseid Euroopa poliitikuid, kes ei nõustu lääneliitlastega Ukraina sõja osas, on öelnud, et Kiievi väed ei võida tõenäoliselt sõda Venemaa vastu.

Viktor Orbán ütles Al Jazeera vahendusel Kataris Dohas kõneledes: „Vaadates tegelikkust, arve, keskkonda ja seda, et NATO ei ole valmis vägesid sisse saatma, on ilmne, et vaestel ukrainlastel pole võidu võimalust lahinguväljal. See on minu seisukoht.”

Budapest on keeldunud suhteid Moskvaga katkestamast ja on NATO laienemise vastu. Sarnaselt Türgiga ei ole Ungari veel ratifitseerinud Rootsi liikmesust sõjalises alliansis ning Orban on väljendanud konkreetseid muresid Ukraina NATO-lootuste pärast.

Kommentaarid
(Külastatud 800 korda, 1 külastust täna)