Soomes liiguvad kaitseväe kolonnid suurõppusele

Soome põhjaosas Rovajärvi polügoonil algavad 15. mail õppused Lightning Strike 23 ja Northern Forest. Kaitseväe kolonnid võivad liiklust mõjutada, eriti maanteedel.

Maasõjakooli juhitud õppustel Lightning Strike 23 ja Northern Forest 23 osalev tehnika ja isikkoosseis liigub Soome eri paikadest mööda maanteed ja raudteed Rovajärvi laske- ja harjutusalale peamiselt alates laupäevast, 13. maist.

Õppustel osaleb maksimaalselt umbes 8000 sõdurit, kellest umbes 1100 on rahvusvahelised sõdurid USA-st, Suurbritanniast, Rootsist ja Norrast. Rahvusvaheliste vägede varustusse kuuluvad muuhulgas lahingumasinad Warrior (Suurbritannia), raketiheitjad MLRS (USA ja Suurbritannia) ning lahingumasinad CV90 (Rootsi ja Norra).

Teedel võib mootorsõidukite liikumine mõjutada liikluse sujuvust, eriti 13.-15. mail, 20-23. mail ja 1.-2. juunil järgmistel teedel Uusimaa, Edela-Suomi, Kanta-Häme, Kymenlaakso ja Kainuu maakonnas põhja suunas:

E12, E8, E75, VT5, VT4, VT22, KT20 ja KT78.

Lisaks on kogu õppuse aja ehk 15. maist 2. juunini liikluses näha õppustest osavõtjaid maanteel 82. Mootorsõidukite liikumine võib mõjutada liiklust sellel teel ka enne ja pärast õppust.

Kommentaarid
(Külastatud 377 korda, 1 külastust täna)