Venemaal vahistati tankivägede komandör

Venemaa Lõuna sõjaväeringkonna tankivägede hooldeülem 44-aastane polkovnik Aleksander Denissov võeti ulatuslikus pettuses kahtlustatuna vahi alla. Denissovit kahtlustatakse osalemises lahingutankidelt mootoreid varastanud grupeeringu tegevuses.

Vahistamisest teatanud väljaande Kommersant andmeil õnnestus grupil varastada T-90 ja T-72B3 tankidele mõeldud mootoreid V-92S2 umbes 20,5 miljoni rubla ehk 250 000 euro väärtuses. Väidetavalt jätkusid vargused 2021. aasta novembrist 2022. aasta aprillini.

Denissov arreteeriti kuritegudes kahtlustatuna 28. märtsil ning järgmisel päeval otsustas Doni-äärse Rostovi Lõuna sõjaväeringkonna kohus ta kuni kohtuprotsessini vahi alla jätta ning saatis polkovniku eeluurimisvanglasse.

Denissovi advokaat Roman Budarin ütles Kommersandile, et Denisov eitab tegusid ja tema süü kohta puuduvad tõendid.

Denissovi kaitsja eitas ka vahi all peetud kohtuprotsessil süüd ning apelleeris polkovniku pikale karjäärile ja sellele, et ta on olnud relvajõududes alates Venemaa agressioonisõja algusest Ukraina vastu.

Denissovil on endiselt võimalik vahi alla võtmise otsust edasi kaevata sõjaväekohtusse.

Kommersant teatab, et Denissovi juhtum pole ainulaadne Venemaa Lõuna sõjaväeringkonna tankivägedes. Väljaande andmeil mõisteti 2019. aastal sarnastes kuritegudes süüdi polkovniku auastmes endine tankivägede juht, hooldusosakonna ülem ja laoülem.

Mehed olid tookord üritanud varastada nelja sõjaväeveoki Kamaz mootoreid, mille väärtus oli 1,3 miljonit rubla. Neid karistati kahe- kuni kolmeaastase vangistusega.

Kommentaarid
(Külastatud 11,050 korda, 1 külastust täna)