Vene võimude andmetel korraldasid Peterburi plahvatuse Ukraina eriteenistused – agent sisenes Venemaale Läti kaudu

Vende rindereporteri Vladlen Tatarski tapnud Peterburi terrorirünnaku korraldajad olid Ukraina eriteenistused ja nende agendid, sealhulgas end välismaal varjanud Vene opositsionäärid, edastas Vene julgeolekuteenistus FSB.

Vladlen Tatarski mõrva valmistas FSB andmetel koos Darja Trepovaga ette Ukraina kodanik Juri Denissov, kes andis talle vahendaja kaudu lõhkekeha.

Denissov saabus Kiievist veebruaris läbi Läti territooriumi Moskva oblastisse, kus kogus infot Tatarski kohta. Pärast 3. aprilli terrorirünnakut lendas ta Venemaalt transiidina läbi Armeenia Türki. Tema rahvusvaheliselt tagaotsitavate nimekirja kandmise menetlus on algatatud.

Kommentaarid
(Külastatud 490 korda, 1 külastust täna)