Vene välisminister ütles otse välja: sõja eesmärk on likvideerida NATO oht Vene piiridel

Vene välisminister Sergei Lavrov rääkis täna New Yorgis ÜRO julgeolekunõukogu eesistujana sõna võttes sõjalise operatsiooni eesmärkidest.

Lavrov ütles, et tegemist on palju laiema teemaga kui pelgalt Ukraina. Ta ütles järgmist:

„Venemaa on selgelt selgitanud ülesandeid, mida ta sõjalise erioperatsiooni raames täidab: likvideerida NATO poolt aastaid meie julgeolekule tekitatud ohud otse meie piiridel ning kaitsta inimesi, kes on ilma jäänud mitmepoolsete konventsioonidega välja kuulutatud õigustest, kaitsta neid otseste hävitamisohtude ja Kiievi režiimi poolt avalikult välja kuulutatud territooriumilt väljasaatmise eest, kus nende esivanemad elasid sajandeid. Ütlesime ausalt, mille ja kelle eest me võitleme.”

Lavrov lisas, et NATO pole selgitanud, mis ohud likvideeriti sõdades Jugoslaavias, Liibüas ja Iraagis.

Kommentaarid
(Külastatud 1,332 korda, 1 külastust täna)