Ukrainas nimetatakse tänav tuntud natsi-Saksa kollaborandi järgi

Kiievi tänav hakkab peagi kandma natside sõjajõudude Ukraina haru Waffen-SS Galizieni ühe asutaja Volodõmõr Kubijovitši nime.

Kiievi linnavolikogu teeb ilmselt otsuse nimetada tänav natside kollaborandi ja SS-i ametniku järgi, teatas Ukraina Juudi Komitee direktor Eduard Dolinski.

Dolinski sõnul nimetatakse Ukraina pealinnas asuv tänav linnavolikogu ettepanekul ümber ja see kannab Volodõmõr Kubijovitši nime, kes oli holokausti ajal tugevalt seotud Ukraina vabatahtlikest moodustatud natsi Waffen-SS Galizieni loomisega, vahendab Jerusalem Post.

Ajalehega Jerusalem Post rääkides selgitas Dolinski, et Kiievi linnavolikogu ajalookomisjon on pakkunud välja mitu võimalust Kiievi praeguse Prževalski tänava ümbernimetamiseks. Kubijovitši nime pooldasid kõige enam Kiievi elanikud.

 

Kommentaarid
(Külastatud 644 korda, 2 külastust täna)