Toetus USA presidendile hakkas langema seoses murega majanduse pärast

Toetus USA presidendile Joe Bidenile langes sel kuul 39 protsendile, lähenedes tema presidendiaja madalaimale tasemele, kuna USA majandus näitab aeglustumise märke, näitas Reutersi/Ipsose küsitlus.

Kolm päeva kestnud küsitlus, mis lõppes pühapäeval näitas langust võrreldes eelmise kuuga, mil 42 protsenti vastanutest kiitis Bideni tegevuse presidendina heaks.

Bideni populaarsus langes peaaegu pidevalt pärast tema ametisse astumist 2021. aasta jaanuaris, saavutades põhja 36 protsendi juures 2022. aasta keskel. Sellest ajast alates on toetus selle taseme lähedal püsinud.

Biden teatas eelmise nädala reedel, et kandideerib 2024. aastal uuesti presidendiks, kuid ta pole veel ametlikult oma kampaaniat alustanud.

Temal ei ole oodata tõsist konkurentsi oma Demokraatliku Partei kandidaadiks nimetamisel, kuid tema heakskiidu tase jääb ajalooliste standardite järgi madalaks.

Donald Trump, kes kandideerib samuti 2024. aastal presidendiks, veetis suure osa oma 2017–2021. aasta presidendiajast sama madala toetuse tasemega, saavutades põhja 33 protsendi tasemel 2017. aasta detsembris. Varasemad presidendid kogesid vaid aeg-ajalt nii madalat toetust.

Reutersi/Ipsose küsitlusele vastanud nimetasid riigi suurimaks probleemiks majandust, iga viies osutas sellele. Umbes iga kümnes vastaja nimetas Ameerika suurimaks probleemiks kuritegevuse ja keskkonna.

Üks potentsiaalne särav koht Bideni jaoks: 68 protsenti vastanutest ütlesid, et nad on vastu sellele, et föderaalkohtud tühistasid ravimiameti FDA heakskiidu abordiravimile mifepristoonile. See näitas, et selge enamus ameeriklastest on abordiõiguste kärpimise vastu.

Reutersi/Ipsose küsitlus kogus riiklikult esindusliku valimi abil vastuseid 1029 USA täiskasvanult. Küsitluse veamäär on kolm protsendipunkti.

Kommentaarid
(Külastatud 238 korda, 1 külastust täna)