Soome merevägi osaleb Rootsi suurõppusel Aurora

Soome merevägi osaleb 1.-12. maini 2023 Soome väljaõppejõudude koosseisus Rootsi kaitseväe põhiõppusel Aurora. Õppuse mereväe eesmärgid on seotud Soome ja Rootsi vahelise koostöö süvendamisega (FISE).

Mereväe eesmärk on arendada koostöövõimet taktikalisel tasandil Rootsi juhitud operatsioonidel ning osaleda ühisoperatsioonide planeerimisel ja läbiviimisel.

Mereväe õppusel osalev kogujõud on ligikaudu 300 inimest, kellest isikkoosseisu on 120 ja ajateenijaid 180. Merevägi osaleb õppusel miinitõrjelaevaga Purunpää, kahe Hamina-klassi raketilaeva ja universaalse laevaga Louhe, mis toimib tugilaevana. Koos lahingulaevadega on kohal Uusimaa brigaadi ja Rannabrigaadi rannaväed koos oma varustusega. Merevägi lähetab õppusele ka side- ja staabiohvitsere ning ekspertpersonali.

Õppus on osa mereväe 2023. aastaks kavandatud väljaõppetegevusest.

Kommentaarid
(Külastatud 196 korda, 1 külastust täna)