Ootamatu areng: Hiina suursaadik andis mõista, et iseseisvaid Balti riike polegi olemas

Hiina suursaadik Prantsusmaal andis televisioonis esinedes mõista, et iseseisvaid Balti riike polegi olemas.

„Rahvusvahelise õiguse kohaselt pole isegi endistel Nõukogude Liidu riikidel iseseisva riigi staatust, kuna pole ühtegi rahvusvahelist kokkulepet, mis seda kinnitaks,” ütles Hiina suursaadik Prantsusmaal Lu Shaye.

Nüüd on puhkenud suuremat sorti paanika, sest arvatakse, et Prantsuse president Emmanuel Macron leppis Hiinas visiidil käies selle käsitlusega. Macron ütles pärast Hiinast naasmist, et Euroopa ei saa USA-ga kaasa joosta. USA on aga rahvusvaheliselt Balti riikide peamine toetaja.

Praegu on aeg, kus maailmas mängitakse taas jõujooned ringi, nii nagu ka teise ilmasõja ajal. Ohus on eelkõige väikeriigid.

Kommentaarid
(Külastatud 1,923 korda, 1 külastust täna)