Moskva kohus tegi otsuse, et Soome-Vene rongid peavad uuesti sõitma hakkama

Moskva arbitraažikohus kohustas eile kolmapäeval, 26. aprillil Soome VR Gruppi ja Soome-Vene raudteeseadmete ettevõtet Karelian Trains jätkama oma kohustuste täitmist, sealhulgas Allegro rongide opereerimist.

Vastav korraldus on üleval  Moskva arbitraažikohtu veebis.

Samuti otsustas kohus, et Soome raudteefirma VR-i tegevus seoses reisijate- ja kaubaveo ühepoolse lõpetamisega oli ebaseaduslik. Kohus nõuab VR-ilt Vene raudteefirma RŽD kasuks välja umbes 10,1 miljonit rubla ehk umbes 112 000 eurot.

VR-ilt ja Karelian Trainsilt küsitakse pärast kohtuotsust iga päeva eest, mil korraldus on täitmata umbes 1,3 miljonit rubla ehk umbes 14 000 eurot.

VR otsust ei kommenteerinud.

Asja me ei kommenteeri, sest Moskva kohtul ei ole pooltevaheliste lepingute pädevust, öeldi Yle-le VR-ist.

Soome riigiosaluste minister Tytti Tuppurainen ütles kohtu määruse kohta, et Venemaa tegevus on eriline.

Sellistel otsustel pole Soomes mingit tähendust, vastas Tuppurainen Yle-le.

Helsingi ja Peterburi vahel sõitnud rong Allegro pandi seisma eelmise, 2022. aasta märtsis.

Allegro rongid kuuluvad VR-ile ja Venemaa raudteefirmale RZD kuuluvale ettevõttele Karelian Trains, mis asutati aastal 2006. Soome riigile kuuluvale VR-ile kuulub pool ettevõttest ja Venemaa Föderatsioonile kuuluvale RŽD-le teine ​​pool. Lisaks on ettevõttel Soome rahastajad. Karelian Trains on rongid rentinud operaatoritele ehk VR-ile ja RŽD-le.

Kommentaarid
(Külastatud 6,767 korda, 1 külastust täna)