Katkes Soome ja Rootsi vaheline merealune elektriühendus

Soome ja Rootsi vahelises merekaablis Fenno Skan 2 tekkis täna kolmapäeval, 19. aprillil katkestus, teatab võrguettevõte Fingrid pressiteate vahendusel.

Soome ja Rootsi vahelises Fenno Skan 2 merekaabliühenduses katkes täna hommikul elektrivool. Katkestus on tingitud Rauma alajaama kaevetöödest, millega seoses sai kahjustada maanduskaabel. Maanduskaabel on ühendatud riikidevahelise merekaabliga, vahendab Yle.

Võrguettevõtte Fingrid spetsialist Jussi Huttunen ütles, et tegemist on kahe riigi vahelise olulise elektriühendusega. Elektri saadavus ja teeninduse töökindlus pole aga katkestuste tõttu kannatada saanud.

Huttuneni sõnul uuritakse praegu remondi võimalusi. Tema sõnul pole veel teada, millal viga parandatakse.

Kommentaarid
(Külastatud 1,188 korda, 1 külastust täna)