VIDEO: Vene Wagneri grupeeringu juht ütles, et kavatseb pürgida Ukraina presidendiks

Kavatsen pürgida Ukraina presidendiks 2024. aastal koos Petro Porošenko ja Volodõmõr Zelenskiga, ütles oma poliitilisi ambitsioone tutvustades Vene Wagneri sõjalise grupeeringu juht Jevgeni Prigožin.

Prigožin tegi selle avalduse Ukraina idaosa rindelinnas Bahmutis ühe 9-korruselise kortermaja katusel, mille Wagneri võitlejad olid eelnevalt linnas hõivanud.

Prigožin ütles ühtlasi, et Wagneri üksused on jõudnud peaaegu Bahmuti kesklinnani. See on neist juba kiviviske kaugusel.

Edasi liikumine on aga Bahmutis väga raske, sest Ukraina väed panevad visalt vastu, võitlus käib sõna otseses mõttes iga maja pärast. Kogu aeg saadab Ukraina uusi reserve peale.

Prigožin kommenteeris küsimust, kas ta on valmis ostma oma raha eest laskemoona. Ta ütles, et selleks on vaja 10 000 tonni laskemoona ühes kuus. Üks kilo laskemoona maksab aga turul 50 dollarit. Kokku teeb see 500 miljonit dollarit. Koos muu relvastusega nagu tankid ja tankitõrjeraketid on kulu miljard dollarit kuus. Sellist raha pole välja käia ühelgi ettevõtjal.

Samas on Venemaal palju gaasi, kulda, sütt ja muud, mille eest relvastust soetada. Ta kinnitas, et Venemaal tal poliitilisi ambitsioone pole, nii et tuleb vajalikku moona anda.

Prigožin ütles, et Wagneri sõdalased hukkuvad selleks, et täita ühist eesmärki. See on vastase vägede sidumine ja nende hävitamine. Kui Wagneri sõdalasi ei aidata, siis muutub selle eesmärgi saavutamine väga keeruliseks.

Igal juhul hukkuvad võitlejad sõjas, ütles Prigožin. Sõda on sellisena loodud. Üks armee hävitab teist. See armee, mis esimesena hukkub, annab käest oma territooriumi, liigub rindejoonest võimalikult kaugele ja rohkem enam kedagi kunagi ei tüüta, kuni uus põlvkond peale kasvab. Just selle nimel hukkuvad täna Wagneri sõdalased.

Küsimusele, kas Prigožin on Ukraina julgeolekuteenistusega SBU kokku leppinud, et raha eest Bahmut maha jätta vastas ta, et vaenlasel on muidugi raske uskuda, aga millegipärast ei taha Ukraina juhid Zelniski ja Zalužnõi tulla Bahmuti võtma. Ta ütles, et on küsimus, et kes võttis raha, kui Vene väed tegid hea tahte žesti, andes ära Hersoni ja Harkivi oblasti ja paljud teised kohad? „Mina ei võtnud,” ütles Prigožin, „ja ka siin ei kavatse seda teha.”

Küsimusele, kas tal olid korruptiivsed sidemed 2017-2018. aastal või muudel aastatel vastas Prigožin, et igal ärimehel Venemaal on olnud korruptiivsed sidemed, aga neist ta rääkima ei hakka. „Korruptiivsed sidemed lähevad minuga koos hauda,” ütles ta.

Edasi rääkis Prigožin poliitilistest ambitsioonidest, millega seoses tegi ta olulise avalduse, mis vapustab nii Vene avalikkust kui tervet maailma.

Prigožin ütles: „Mul tekkisid nüüdsama poliitilised ambitsioonid ning ma võtsin vastu otsuse 2024. aastal pürgida presidendiks, Ukraina presidendiks. Konkureerin sellele kohale koos Porošenko ja Zelenskiga. Kui võidan presidendi valimised, siis on kõik hästi. Mürske enam vaja pole. Kui aga pommitatakse edasi, siis tähendab, et Ukraina presidendiks jäi Zelenski.”

Prigožin ütles, et Venemaa peab selle sõja võitma, sest kaotust ei saa lubada. Selleks on vaja laskemoona, muud midagi.

Siin on video asja kohta:

Kommentaarid
(Külastatud 782 korda, 1 külastust täna)