Vene siseinfo: tahetakse värvata veel 400 000 võitlejat

Vene riigile kuuluv uudisteagentuur levitab väiteid uue värbamiskampaania kohta – eesmärk on värvata 400 000 uut sõdurit.

Vene riigile kuuluva uudisteagentuuri Uurali filiaal teatas reedel, et Venemaa valmistab ette uut ulatuslikku sõjaväe värbamiskampaaniat, teatab USA luure andmetele tuginev mõttekoda Institute for the Study of War (ISW).

Uudisteagentuuri teatel algab uus värbamiskampaania 1. aprillil ja selle eesmärk on mobiliseerida 400 000 uut Vene sõdurit Ukraina sõtta.

ISW hinnangul on väga ebatõenäoline, et Venemaa suudab värvata märkimisväärsel hulgal täiendavaid sõdureid – rääkimata 400 000 uuest sõdurist, mis on väga kõrge eesmärk.

Venemaa võimudel on juba praegu raskusi rindelt deserteerumise ja sõjaliste lepingute kohustusliku pikendamisega. ISW teatel väidavad Venemaa uudisteallikad, et desertööre ja neid, kes üritavad pärast Venemaal sõjaväelepingute lõppemist koju naasta, ähvardavad kriminaalsüüdistused, vanglakaristused või kohustuslikud uued sõjaväelepingud.

Kommentaarid
(Külastatud 5,121 korda, 1 külastust täna)