USA hiidpommitaja sõitis Soome lahe kohal Peterburi poole, aga pöördus siis Eesti kaudu tagasi

USA hiidpommitaja B-52H Stratofortress, mida on seni kasutatud peamiselt suuremates sõdades lendas täna laupäeval, 11. märtsil Soome lahe kohal Peterburi poole, aga pöördus siis järsku Eesti poole ja lendas üle Eesti tagasi suunaga Taani poole.

Lennuk startis Flightradar24 andmetel Poolast, liikus siis Läänemere kohal Tallinnast mööda ja keeras siis umber Rakvere kohal järsult Eesti poole. Lennuk liikus üle Eesti Elva, Rõngu ja Otepää vahelt üle Läti Leetu, sel tegi Kaunase kohal taas pöörde ja suundus Kaliningradi kõrvalt tagasi Läänemerele, kus võttis suuna Taani poole.

USA on kasutanud seda pommitajat suuremates sõdades nagu Vietnami sõjas ja Lahesõjas. Lennuk on võimeline võtma pardale tuumarelva.

Arvatakse, et nüüd valmistutakse suuremaks sõjaks Venemaaga ja lennuk käis Peterburi pommitamist testimas.

Kommentaarid
(Külastatud 7,054 korda, 1 külastust täna)