Ukraina president kamandas Hiina riigipea Ukrainasse: Tahame teda siin näha

Ukraina president Volodõmõr Zelenski edastas täna kolmapäeval, 29. märtsil Associated Pressile antud intervjuus soovi, et Hiina president Xi Jinpingile riiki külastaks.

„Tahame teda siin näha,” ütles Zelenski AP-le, vahendab Jerusalem Post.

Varem on olnud ajakirjanduses juttu sellest, et Hiina liidrit taheti Kiievis näha vahetult pärast Moskva visiiti. Siis üritas Zelenski rääkida Hiina juhiga telefoni teel, aga see ei õnnesunud. Samuti pole Hiina liidriga saanud ühendust USA president Joe Biden.

Zelenski tunnistas, et juba aasta otsa pole ta saanud Hiina liidriga kontakti.

Kui muidu on Ukraina juhtkond kõiki Venemaa liitlasi sõimanud ja nõudnud nende vastu sanktsioonide kehtestamist, siis Hiinaga ollakse leplikumad, kuigi on selge, et ilma Hiina heakskiiduta poleks Venemaa sõda alustanud.

Kommentaarid
(Külastatud 742 korda, 1 külastust täna)