Ukraina naine kurdab, et armee varjab sõjaväelase surma juhtumit

Sotsiaalmeedias on kirjutatud huvitavast avastusest, kus on välja toodud, kuidas Ukraina armee varjab sõjaväelase surma juhtumit.

Märgitakse, et sõjaväelase surmast on möödunud nädal. Nimi on Anatoli Bugõ, sündinud 16. septembril 1974. aastal. Sõjaväeosa A-1736. Materiaalse toetuse pataljon.

Ja 57. brigaad ei väljasta selle kohta mitte mingit infot. Lähedasi solgutatakse ühest asutusest teise.

„Kas mu onu ei vääri pärast aastast teenistust mehena matmist?” küsib sissekande autor. „Või loodab 57. brigaad, et mataksime omal käel onu tsiviilisikuna ja siis on ta desertöör?! Või kuidas me peaksime sellest aru saama?!”

Jah, ta ei surnud lahinguväljal. Aga ta oli missioonil! Ta oli ametis! märgib autor.

Miks on nii, et kui joostakse meeste järel mööda linna ja supermarketeid, siis neil on aega ja kõik esindajad on kohal??!! Aga kui on vaja võtta vastutus või vähemalt elementaarselt teatada surmast, siis pole linnas ainsatki esindajat?!

Sissekande autor palub jagada seda postitust, eriti võimustruktuuride hulgas.

Sellest on ka varem kirjutatud, et nii Ukraina kui ka Vene pool pisendavad ja varjavad teadlikult hukkunute arvu, et pääseda hüvitiste maksmisest hukkunute peredele. Selle asemel kuulutatakse hukkunud lihtsalt kadunuteks, või nagu antud juhtumi puhul lihtsalt ei edastata mingit teadet. Loodetakse selle peale, et hukkunu maetakse lõpuks kui tsiviilisik.

See on ilmselt ka põhjus, miks ametlike andmete ja hinnangute vahel valitseb hukkunute osas suur erinevus.

Kommentaarid
(Külastatud 440 korda, 1 külastust täna)