Soomlasi kutsutakse Ukraina sõja tõttu kordusõppustele poole rohkem kui varem

Soomes on reservväelaste kordusõppuste hulk kasvanud koos Ukraina sõjaga. Sel aastal saab kutse ligikaudu 29 000 reservväelast. Paari aasta tagusest ajast on kutsutute arv poole võrra kasvanud.

Veel paar aastat tagasi oli kutse saajate arv 18 000–19 000. Kolonelleitnant Antti Vasara tuletab märgib, et kordusõppuste kutsest ei saa niisama lihtsalt keelduda, vahendab MTV.

Kaitsevägi annab reservväelastele korralduse ilmuda kordusõppustele. Sellest keeldumine on karistatav tegu. Kui teade koju tuleb, on seal väga selgelt kirjas, mis on järgmised sammud ja mida tuleb teha. Ma arvan, et selliseid ebaselgusi ei teki, et kohutavalt paljud jätavad selle tegemata, nendib kolonelleitnant Vasara.

Suurenenud pole mitte ainult kordusõppuste arv, vaid suurenenud on ka õppuste maht.

Peaasi on see ühildada ajateenijate väljaõppega ehk siis eesmärgiks on saada õppusele suured grupid. Lisaks on nn kohandatud õppused. Näiteks, et kõik snaiprid või tankitõrjerakettide laskurid tahetakse ümber koolitada, et olla kindlad, et oskavad neid vahendeid kasutada nii, nagu on kaasaja nõuded.

Kommentaarid
(Külastatud 180 korda, 1 külastust täna)