Soome konduktorite streik jääb ära, kuna jõuti kokkuleppele

Esmaspäeval algama pidanud Soome raudtee valdkonna konduktorite streik jääb ära.

Avalike teenuste ametiühingu JHL juhatus ja raudteelaste ühenduse juhatus võtsid vastu riikliku lepitaja Anu Sajavaara kolmapäeval tehtud lepitusettepaneku, mistõttu jääb streik ära.

Tööandjaid esindav Palta on kinnitanud ka uue kollektiivlepingu, vahendab MTV.

Heaks asjaks võib pidada seda, et nüüd palgalisas 4 olevate trammijuhtide, metroorongijuhtide ja linnaraudteetranspordi juhtide palgaga seotud moonutusi on korrigeeritud 207 euroga, mis lisandub kuupalgale lepinguperioodil, märkis läbirääkimisi juhtinud Teppo Järnstedt pressiteates.

Lisaks on mittesünnitavale vanemale kollektiivlepingus märgitud 32 päeva tasustatud lapsehoolduspuhkust senise 3 päeva asemel. Nüüd on kollektiivleping perepuhkuse reformi mõttega kooskõlas, lisas Järnstedt.

Palku tõstetakse kahe aasta jooksul kokku 6 protsenti. Üldise tõusu võrra suurendatakse ka garantiiosasid ja palgalisasid eurodes. Leping sisaldab ühekordset makset 500 eurot, mis tuleb tasuda koos 2023. aasta aprilli töötasuga.

Soome raudtee valdkonna ametiühing JHL teatas varem märtsis kahest streigist: esimene oleks olnud 6.-10. ja teine ​​13.-17. märtsil. Võimalikud streigid oleksid puudutanud kõiki raudtee kollektiivlepingu reguleerimisalasse kuuluvaid tegevusi ja ettevõtteid kogu Soomes.

Kommentaarid
(Külastatud 299 korda, 1 külastust täna)