Putin: kõik probleemid said alguse NLiidu lagunemisest

Vene president Vladimir Putin ütles täna teisipäeval, 14. märtsil Ulan-Ude lennuki- ja kopteritehast külastades, et kõik praegused probleemid said alguse NLiidu lagunemisest.

Putin ütles tehase töötajatele praegu toimuvat kirjeldades, et maailmakord pandi paika pärast teist ilmasõda võitjate, USA ja NLiidu poolt. See bipolaarne süsteem kukkus aga kokku pärast NLiidu lagunemist.

Putini sõnul vastuseis Läänest kadus, aga see oli ainult näiline. Samal ajal algas Ukraina natsionalismi kütmine. Venemaa toetus neile, kes jäid Venemaa liitlasteks Ukrainas pärast 2014. aastat.

Siis algas aga nende inimeste hävitamine, kes pooldasid sõbralikke suhteid, ütles Putin. Tema sõnul üritas Venemaa 8 aastat Donbassi probleeme rahumeelselt lahendada, aga „meid peteti ja veeti ninapidi”.

Venemaa on küll paljurahvuseline riik, aga sellele vaatamata ei saa Ukrainas vene inimesi hätta jätta. Venemaa peab Putini sõnul ühte hoidma, et saavutada edu ja võit.

Putini sõnul lootis Lääs, et Venemaa kukub kokku kaks-kolm nädalat või kuu pärast sanktsioonide kehtestamist. Vene majanduse iseseisvuse mitmekordne kasv on 2022. aasta kõige tähtsam tulemus, märkis Putin.

Putini sõnul olid Vene riigi stabiilsuse alused tugevamad kui keegi oskas oodata. Ootus oli, et ettevõtted ja finantssüsteem kukub kokku. Kümned tuhanded inimesed jäävad töötuks, tulevad tänavale ning riik laguneb, rääkis Putin

Kommentaarid
(Külastatud 1,108 korda, 1 külastust täna)