Poola poliitikud väitsid, et Soome peaminister lubas nende naistele tasuta aborte

Poola poliitikud on asunud väitma, et Soome peaminister Sanna Marin lubas neile tasuta aborte, kui jääb pärast valimisi võimule.

See uudis on Poolas pälvinud laia kõlapinda, sest Poolas on abordid keelustataud, välja arvatud meditsiinilised näidustused.

Asi sai alguse sellest, et märtsi alguses külastas Soomet grupp Poola vasakpoolse Lewica partei esindajaid. Euroopa Parlamendi liikmest ja mõnest saadikust koosnev grupp tutvus muu hulgas naiste õiguste ja Soome haridussüsteemiga.

Delegatsiooni programmis oli ka peaminister Sanna Marini kohtumine Euroopa Parlamendi liikme Miapetra Kumpula-Natriga.

Kohtumine on sotsiaalmeedias teravalt päevakorda kerkinud, kui muu hulgas kristlike demokraatide parlamendirühma esimees Päivi Räsänen säutsus, et Marin andis poolakatele „abordilubaduse”.

Kas neil väljunditel on seos tulevaste ELi juhtpositsioonide eesmärkidega? Abordilubadus on mõttetu ja südametu – meie tervishoiuteenuseid on vaja soomlastele, mitte Poola laste elude hävitamiseks. Veel üks põhjus hääletada kristlike demokraatide mõistuse mõistuse häält ja Marin oma kohalt välja! edastas Räsänen.

Spekulatsioonid on seotud delegatsiooni juhtinud Poola Euroopa Parlamendi saadiku Robert Biedrońi kohtumise järgsete avaldustega. Ta on ka Lewica partei aseesimees. Biedroń kirjutas sotsiaalmeedias, et tema ja peaminister Marin leppisid kokku tasuta abordi tegemises Poola naistele Soomes.

Oleme kokku leppinud tasuta abordi Poola naistele Soomes. Sanna Marini valitsus soovib aidata Poola naisi nende põhiõigustega. Meie erakond Lewica ja Soome Sotsiaaldemokraatlik Partei alustavad detailide üle arutlemist. Lõpetame asja Soome valitsuse järgmisel ametiajal, edastas Biedroń pärast kohtumist poola keeles.

Hiljem väitsid aga nii Biedroń kui Kumpula-Natriga ajakirjanikele, et neist on valesti aru saadud ja mingeid konkreetseid lubadusi pole antud.

Kommentaarid
(Külastatud 459 korda, 1 külastust täna)