Poola ehitab Euroopa suurimat armeed, et Venemaale vastu seista

Poola plaanib ehitada Euroopa suurima maaväe – seda peetakse revolutsiooniks riigi relvajõududes.

Poola kavatseb kulutada kaitsele 4 protsenti oma SKT-st, mis ületab NATO tavapärase eesmärgi kahekordselt ja teeb sellest alliansi kõrgeimad kaitsekulutused elaniku kohta, vahendab Telegraph.

Moderniseerimisprogramm hõlmab 1000 tanki ostmist Lõuna-Koreast, 250 USA-st, 600 iseliikuvat haubitsat, 18 raketiheitjat HIMARS, 288 MLRS-süsteemi Lõuna-Koreast, enam kui 1000 Poolas valmistatud jalaväe lahingumasinat, 96 helikopterit AH- 64E Apache ja 48 lahingulennukit FA-50 Lõuna-Koreast.

Samuti plaanitakse kahekordistada Poola regulaararmee suurust, viies selle 300 000 meheni.

Ambitsioonikal projektil on ebameeldiv puudus – eelarve ammendumise ja tsiviilprojektide vähenemise riskid, mis võivad kaasa tuua sotsiaalsete pingete kasvu. Välise toetuseta Poola siiski ei jää. USA Kongress on juba heaks kiitnud 288,6 miljoni dollari suuruse sõjalise toetuse, et aidata Varssavil ohjeldada Venemaa kõrgendatud ohtu.

Kommentaarid
(Külastatud 8,261 korda, 1 külastust täna)