Kas see võib olla tõsi? Putini kokk kiidab soome, norra ja rootsi võitlejaid, aga eestlased-lätlased-leedukad on argpüksid

Putini kokana tuntud Vene Wagneri grupeeringu juht Jevgeni Prigožin kiidab Ukraina rindel soome ja rootsi võitlejaid, aga eestlased-lätlased-leedukad on tema sõnul argpüksid.

Prigožinile esitas küsimuse väljaande Baltnews ajakirjanik.

Küsimus oli järgmine:

Tere, Jevgeni Viktorovitš! Minu nimi on Mihhail Kuznetsov, olen Rossija Segodnja meediagruppi kuuluva Baltnewsi korrespondent.

Kas saaksite palun kommenteerida fakti, et Leedu on tunnistanud Wagneri PMC terroristlikuks organisatsiooniks. Kas see võib kuidagi mõjutada Wagner PMC tööd? Samuti oleks meie lugejatel huvitav teada, kui sageli puutuvad „orkestri“ võitlejad eesliinil kokku Balti riikidest pärit palgasõduritega? Kui jah, siis kuidas nad on tegutsenud?

Prigožini kommentaar:

„Leedu on mikroriik ning Leedu parlamendisaadikute arvamus ei suuda peaaegu mõjutada isegi tema naaberriikide – Läti ja Eesti – elanikke. Muidugi ei mõjuta see kuidagi ka Wagner PMC tööd. Balti riikidest pärit palgasõdureid kohtame üsna tihti. Kuid nagu ma juba ütlesin, on norralased, soomlased ja rootslased, kes võitlevad meie vastu, reeglina väärilised professionaalsed võitlejad. Lätlased, eestlased ja leedulased on tavaliselt kas teenindavates ülesannetes või nn sõjaväeturistid, kes käituvad äärmiselt argpükslikult. Sageli on olnud juhtumeid, kus nad jätavad oma kaaslased ja jooksevad laiali. Tihti kuuleme nende häält kõnede pealtkuulamisel. Ühesõnaga võib öelda, et Ukraina relvajõudude poolel võitlevad Balti riikidest pärit võitlejad on haruldased argpüksid.”

Kommentaarid
(Külastatud 867 korda, 30 külastust täna)