Järgmisena kehtestatakse autodele rehvi- ja pidurimaks – elektriautod on suurimad saastajad

Olukorras, kus minnakse üle elektriautodele ja kütuse pealt enam makse koguda ei saa, mõeldakse välja uusi nippe, kuidas tekkivat tühimikku täita. Uus lahendus on autode rehvi- ja pidurimaks.

Uute maksude kehtestamist kaalutakse juba Suurbritannias, vahendab Telegraph. Pärast seda võetakse maksud kasutusele ka teistes riikides.

Rehvimaksu põhjendatakse sellega, et rehvidest eraldub kahjulikke osakesi. Neid eraldub rohkem elektriautodest, mis on akude tõttu tava-autodest raskemad. Eelmisel, 2022. aastal tehtud uuringu kohaselt eraldub rehvidest isegi kuni tuhat korda rohkem kahjulikke ühendeid kui heitgaasidest, vahendab Iltalehti.

Nüüd on Suurbritannias ette võetud rehvide ja pidurite pealt maksude kehtestamise ettevalmistamine. Maksu põhjendatakse sellega, et raskete elektriautode puhul eraldub rehvidest palju enam kahjulikke ühendeid kui sisepõlemismootoritega autode puhul.

Uus maks tahetakse kehtestada uutele rehvidele nende ostmisel. Sellega on aga probleem: nimelt see sunniks inimesi sõitma kauem vanemate ja kulunud rehvidega, mis võib kaasa tuua rohkem liiklusõnnetusi ja -surmasid.

Kommentaarid
(Külastatud 2,449 korda, 1 külastust täna)