Hiina prognoos: Ukraina sõda lõppeb suvel Venemaa võiduga

Hiina prognoosi kohaselt lõppeb sõda Ukrainas suvel, vahendab Jaapani uudistemeedia Nikkei.

Nikkei Hiina valitsusele lähedased allikad räägivad Hiina sõjateaduste akadeemia modelleeritud sõja kulgemisest detsembris. Modelleerimine näitas, et sõda lõpeb umbes 2023. aasta suvel. Selle järgi tuleb Venemaa sõjast võitjana välja või vähemalt suudab säilitada tugevama positsiooni.

Modelleerimine näitas, et nii Venemaa kui ka Ukraina majandused on saanud sõjas nii palju kannatada, et ei pea kauem kui suveni sõjale vastu.

Sõjateaduste Akadeemia on Hiina relvajõudude alluvuses asuv uurimiskeskus, mis allub otse Hiina valitsusele.

Hiina pole Venemaa tegevust Ukrainas hukka mõistnud ega võtnud sõja suhtes ametlikult seisukohta. Läänes on aga näha, et Hiina valitsus kaldub Venemaa poole. Ka Wall Street Journal kirjutas nädalavahetusel, et kaubandusstatistika näitab, et Hiina aitab Venemaad sõjatööstuses vajalike osade ja sõjatehnoloogia ekspordiga.

Veebruaris pakkus Hiina ootamatult end rahuläbirääkijaks ja esitas sõja-aastapäeval rahuettepaneku. Nikkei hinnangul asuti rahuvahendaja rolli, sest sõja lõppu peeti niikuinii lähedale jõudnuks.

Kui mõlemad riigid nõustuvad Hiina ettepanekuga rahuläbirääkimisteks, saavutab Hiina positiivse imago, eriti lõunapoolsetes, madala ja keskmise sissetulekuga riikides, kus ta püüab oma mõjuvõimu tugevdada. See võib aidata Hiinal parandada suhteid ka Euroopa riikidega.

Me ei saa kaotada Venemaad ega Ukrainat, ütleb valitsusallikas Nikkeile.

Nikkei ülevaate kohaselt võib sõjateaduste akadeemia modelleerimine olla venemeelne, et Hiina valitsusele meeldida. Sõja lõppemine 2023. aasta suvel on aga üks võimalik tulemus, sest suvel lõpeb USA märkimisväärne toetus Ukrainale ning toetuse jätkumine pole veel kindel.

Kommentaarid
(Külastatud 19,523 korda, 1 külastust täna)