VIDEO: Vene mobiliseeritud räägivad, kuidas nad saadeti kahurilihaks Ukrainasse

Sotsiaalmeediasse on pandud video selle kohta, kuidas Venemaalt Tatarstanist mobiliseeritud võitlejad räägivad, et saadeti Ukrainasse kahurilihaks.

Tatarstanist mobiliseeritud väidavad, et nad saadetakse surma ilma väljaõppe, relvade ja varustuseta.

Võitlejad räägivad, et nad anti üle Donetski piirkonna sõjaväelisele juhtkonnale, kes võitleb moto all „viimase sõdurini, ja siis saadavad nad uue liha”.

Võitlejad räägivad, et nad paisati koha peal laiali, neilt võeti ära kõik tehnika ja humanitaarabi. Nad paisati 5. veebruaril rindele ilma mingi ettevalmistuseta. Anti lihtsalt kaasa 4 automaadi pidet. Isegi korralikku arstiabipakki pole.

Võitlejad räägivad, et nende vastas olid tankid, miinipildujad ja kuulipildujad. Aga neil polnud midagi peale automaatrelvade.

Võitlejad räägivad, et see pole mingi valeinfo, nad pole vangis. Lihtsalt tahavad edastada info, mis toimub rindel.

Mehed räägivad, et on juba neljas täiendus, kes on kohale saadetud, aga mitte keegi pole veel naasnud. Nad räägivad, et surnukehad vedelevad hunnikutes ja keegi neid sealt ära ei korja.

Võitlejad räägivad, et see on appikarje ning paluvad abi. Nad saatsid kaebuse Kaasani prokuratuurile, aga sealt tuli vastus: Donetski piirkond pole Venemaa. See on eraldi üksus. Seal midagi teha ei saa. Ainus, mis saab teha, on saata pöördumine edasi Donetski piirkonna prokuratuurile.

Mobiliseeritutele öeldi, et nad saadetakse kolmandale kaitseliinile, aga tegelikult saadeti kohe eesliinile. Nad on juba neljas täiendus. Aga kus on kõik eelmised? Kus on kõik need poisid? Mitte kedagi pole kohapeal näha. Oma polgu komandöri pole nad samuti näinud, kamandavad lihtsad kohalikud ülemused.  Antakse kuritegelikke korraldusi. Mehed tahavad, et neid juhiks nende endi ohvitserid, kes nendega tegelesid Kaasanis.

Võitlejad räägivad, et ei keeldu sõdimast, aga ei suuda täita sealseid, kohalike ülemuste korraldusi, võideldes võõral maal. See lihtsalt pole võimalik. Tankide ja miinipildujate vastu saada paljaste automaatrelvadega pole lihtsalt reaalne. Seda enam, et see toimub kõik öösel. Mingit toetust neile ei anta, antakse ainult kuritegelikke käsklusi.

Siin on video asja kohta:

Kommentaarid
(Külastatud 7,067 korda, 1 külastust täna)