Vene ekspresident: Ohtude piir tuleb eemale nihutada, isegi kui see tähendab Poola piiri

Ohtude piir tuleb eemale nihutada, isegi kui see tähendab Poola piiri, märkis värskes pöördumises Venemaa ekspresident ja julgeolekunõukogu liige Dmitri Medvedjev.

Medvedjev edastas sotsiaalmeedias järgmise sõnumi:

Erioperatsiooni algusest on möödas aasta. Aasta möödub ajast, mil meie sõjaväelased taastavad meie maal korra, rahu ja õigluse, kaitsevad meie rahvast ja hävitavad neonatsismi juured. Nad on kangelased.
Kogu riik aitab neid, varustades rinnet kõige vajalikuga.

Saavutatakse võit. Me kõik tahame, et see juhtuks võimalikult kiiresti. Ja see päev tuleb. Võtame tagasi oma territooriumid ja kaitseme usaldusväärselt oma rahvast, kes on kannatanud aastate jooksul genotsiidi ja pommirünnakute ajal.

Mis edasi?

Edasi toimuvad läbirääkimised, mis, olen kindel, muutuvad raskeks ja närviliseks. Esiteks seetõttu, et meie vaenlase poolel on läbirääkimistel formaalsed osalejad ühed ja tegelikud juhid on täiesti erinevad. Ja otsuseid Kiievi režiimi kohta ei tee muidugi mingi Zelenski, kui ta veel elus on, ega tema klikk.

Otsuse langetavad ookeani taga need, kelle käes on Kiievile relvade tarnimine ja raha eraldamine Ukraina majanduse jäänuste ülalpidamiseks. Meie riigi peamiste vaenlaste motiivid on ilmselged: Venemaad nii palju kui võimalik nõrgestada, meid pikaks ajaks verest tühjaks lasta. Seetõttu ei ole nad konflikti lõpetamisest huvitatud. Kuid varem või hiljem teevad nad seda vastavalt ajaloolistele seadustele. Ja siis tuleb kokkulepe. Loomulikult ilma põhimõtteliste kokkulepeteta reaalsete piiride või Euroopa julgeolekut tagava uue Helsingi pakti osas. Lihtsalt mingi kokkulepe.

Siis algab tõenäoliselt mitte vähem raske aeg. Kurnavad kuud ja aastaid kestev vastasseis, hüsteerika ja ebaviisakus nende poolt, kes hakkavad haldama Ukrainast alles jäänud kohta. Nende saatus pole kadestamist väärt. Nad ei saa sõjalise erioperatsiooni tulemusi tunnistada, ilma et oleks oht, et nad hukatakse samal päeval. Natsionalistid jätkavad võimsa kamarilja kontrolli all, sest kellelgi neist pole muud ideoloogiat peale Bandera neonatsismi. Lüüasaamise tunnistamine on nende jaoks nagu surm. Seetõttu võib ideoloogia „midagi võita” püsida pikka aega.

Ja ühel hetkel provotseerivad end Ukraina seaduslikeks võimudeks nimetavad, banderalaste poolt seina äärde pandud uued verised poisid üleilmse konflikti. Vahet pole – valimiste eel või lihtsalt järgmisel Maidanil.

Seda ei saa lubada.

Seetõttu on nii oluline saavutada kõik sõjalise erioperatsiooni eesmärgid. Lükata ohtude piirid meie riigist nii kaugele kui võimalik, isegi kui need on Poola piirid. Hävitada neonatsism maatasa. Et mitte hiljem aega raisata Bandera jõukude jäänuste püüdmisele Väike-Vene metsades. Et maailm leiaks kauaoodatud rahu.

Kommentaarid
(Külastatud 1,018 korda, 1 külastust täna)